Tags

,

Soms, gelukkig niet vaak, moet een vliegtuig een doorstart maken. Het is bezig om te dalen, het nadert de landingsbaan al… en ineens gaan alle motoren op volle kracht draaien en stijgt het vliegtuig plotseling weer. Voor wie aan boord is van het toestel, is dit een vreemde ervaring. Je schrikt en je vraagt je onvermijdelijk af wat er aan de hand is. Op zijn minst heb je vertraging, en er schieten allerlei gedachten door je hoofd. Als passagier ben je immers overgeleverd aan wat anderen doen!
Toch is een doorstart een goed ding. Het voelt vreemd, maar het is veilig. Als bijvoorbeeld de landingsbaan niet vrij is, of het vliegtuig niet goed in lijn is met de landingsbaan, moet er een doorstart gemaakt worden. Maar liever een doorstart dan een ongeval! Dankzij de doorstart kun je je reis ongedeerd vervolgen.
Ook ons dorpsblad maakt een doorstart. Dat voelt al net zo vreemd. Ik weet niet eens zeker welke naam het blad heeft waar dit stukje in verschijnt! Maar het is goed dat het gebeurt. Zo stort allerlei dorpsnieuws niet neer, maar kan het ongehinderd u en mij bereiken. Ook deze doorstart zal misschien enige hinder of vertraging ten gevolge hebben. Maar toch ben ik blij dat hij gemaakt wordt!
Inmiddels is het al weer even 2016. Je zou elke jaarwisseling ook een soort doorstart kunnen noemen. Je gaat op een einde af, het einde van een jaar, maar je mag toch weer verder vliegen! Dan moet ik denken aan de Bijbeltekst waar ik met Nieuwjaar over sprak: “wie de Heer verwachten, zullen hun kracht vernieuwen, zij zullen hun vleugels uitslaan als arenden”. Dat is de beste start: het van God verwachten. Dan kun je stijgen tot grote hoogten en is een veilgie landing verzekerd!