Tags

Op het moment dat dit blad uitkomt, beleven we de overgang naar een nieuw jaar. Oud en nieuw, een einde en nieuw begin.
Allereerst het einde. Het einde van het jaar 2015. Een goed moment om met dankbaarheid terug te kijken naar de goede dingen die er waren. Om, zoals een lied het zegt, je zegeningen te tellen. Ook als niet alles goed en mooi was, is de jaarwisseling een moment om het goede op te merken dat er wél was.
De jaarwisseling is ook het einde van ‘De Poeldijker’ zoals we hem nu kennen. Dan is dit een goed moment om dankbaar terug te kijken naar de vele jaren dat dit blad u en heel Poeldijk van nieuws voorzag. Een woord van dank is zeker op zijn plaats aan de redactie. Als alles vloeiend loopt besef je het nauwelijks, maar wat een werk, elke twee weken weer! Petje af voor al deze vrijwillige inzet!
Echter, elk einde is ook een nieuw begin. 2016 komt eraan, een heel jaar vol kansen en mogelijkheden. Een gelegenheid voor goede voornemens, het inslaan van nieuwe wegen! En gelukkig, ook een nieuw begin voor het dorpsblad. Fijn dat mensen in het ontstane gat zijn gesprongen om u en mij van dorpsnieuws te blijven voorzien. Ik ben benieuwd hoe dit vervolg eruit gaat zien!
Bij deze gelegenheid past een nieuwjaarswens. Daarom hier een oude zegenbede voor ons dorp en ieder persoonlijk:
Over onze harten, over onze huizen
de zegen van God
In ons komen, in ons gaan,
de vrede van God
In ons leven, in ons geloven,
de liefde van God
Aan ons einde en nieuw begin
de barmhartigheid van God
om ons te ontvangen en thuis te brengen

Zo zij het!